2016. már 02.

Lakhatási támogatás a Starbuckstól

írta: borben
Lakhatási támogatás a Starbuckstól

Ázsiai terjeszkedési szándékaival összhangban a Starbucks kávézólánc a teljes munkaidős alkalmazottainak közel 50%-os lakástámogatási rendszert dolgozott ki Kínában. Az intézkedés bevezetése nagy segítséget jelenthet az amerikai hálózat helyi dolgozóinak.

A Starbucks a következő három évben 1400 új egység nyitását tervezi Kínában, mellyel 2019-re mintegy 3400 kávézóval rendelkezne az ázsiai országban. A vállalat sajtóközleményében megjegyezte, hogy a kínai piac stratégiai jelentőségű a Starbucks jövőjének alakulása szempontjából. Howard Schultz, a vállalat vezetője a leggyorsabban növekvő piacuknak nevezte a kínait, mely egyben a Starbucks legfontosabb és legizgalmasabb lehetősége.
10218762625_68eb82189a_k.jpg
A további kínai terjeszkedést elősegítendő, a Starbucks lakhatási támogatást vezet be teljes munkaidős alkalmazottjai részére. A kínai vállalatok nagy részének hosszútávú politikája már eddig is figyelmet fordított a nagyszámú vidékről ingázó munkaerő lakhatási lehetőségeinek kibővítésére, elsősorban munkásszállások biztosításával. A Starbucks támogatási rendszere várhatóan még e hónapban elindul, és átlagosan az alkalmazottak lakhatási költségeinek 50%-át fogja fedezni.
 
John Culver, a Starbucks kínai vezetője a Seattle Timesnak elmondta, hogy gondosan meghallgatták a partnerek és a dolgozók igényeit, és a legtöbbet emlegetett problémák a lakhatással kapcsolatos nehézségek voltak. „Rengeteg alkalmazottunk ingázik vagy költözik nagyobb városokba a jobb munkalehetőségek érdekében, ahol azonban magasabb megélhetési költségek és bérleti díjak fogadják őket. Azt szerettük volna, hogy a támogatási rendszerünknek köszönhetően a vidéki munkavállalóknak javuljanak a lehetőségeik a nagyvárosokban való letelepedésre és a Starbucksban való elhelyezkedésre.”
 
A bejegyzés a franchiseportal.hu oldal számára készült.
Szólj hozzá

gazdaság társadalom vállalat felelősségvállalás CSR